Ce soluții ai pentru dezghețarea rapidă a parbrizului?

C. Truta - Ianuarie 24, 2022

Sezonul rece vine cu o activitate neplăcută pentru șoferi – curățarea mașinii de zăpadă după o noapte de ninsoare și dezghețarea parbrizului. Trebuie să te trezești mai devreme nu pentru a-ți savura cafeaua, ci pentru a-ți pregăti mașina de drum. Te îmbraci gros, ieși afară și începi să dezăpezești mașina, apoi urci în mașină și dai drumul la căldură pentru a dezgheța parbrizul. Tot acest ritual îți ia minim 30 minute. Apoi ieși în trafic și dai peste altă problemă – aglomerația. Și uita așa, o zi ce se previziona a fi bună ajunge să fie una dintre cele mai neplăcute.

Ce soluții ai pentru dezăpezirea mai rapidă a mașinii?

Mașina trebuie curățată de zăpadă cu grijă și cu uneltele potrivite pentru că altfel riști să zgârii vopseaua. Majoritatea șoferilor folosesc clasica racletă pentru a da zăpada jos de pe mașină, alții apelează la mături sau chiar la mâini. Unii mai norocoși își cheamă partenerii să îi ajute pentru a termina mai repede – funcționează mai ales dacă plănuiți să plecați la drum împreună. Șoferii mai inventivi se gândesc la tot felul de soluții mai rapide și care nu presupun prea mare efort. Așa s-a ajuns la folosirea suflantei de frunze pe post de suflantă de zăpadă. Este o metodă ingenioasă, care funcționează. Dacă ai o astfel de suflantă în magazie, nu ezita să o încerci să vezi rezultatele.

Ce soluții ai pentru dezghețarea mai rapidă a parbrizului?

Dezghețarea parbrizului este o altă activitate neplăcută pentru șoferi. Majoritatea dintre ei urcă în mașină, pornesc căldura și așteaptă să se dezghețe geamurile. Șoferii care nu au răbdare, folosesc racleta pentru a îndepărta gheața de pe parbriz – o metodă riscantă pentru că poți zgâria geamurile. Există în mediul online tot felul de idei de dezghețare mai rapidă a parbrizului – folosirea oțetului sau a alcoolului medicinal. Nu recomandăm astfel de soluții pentru că pot afecta parbrizul. În schimb, îți recomandăm să folosești un degivrant. Acesta ajută la îndepărtarea rapidă și ușoară a gheții formate peste noapte, făcându-ți diminețile mult mai ușoare. În plus, dacă știi că te poți baza pe un astfel de degivrant, poți pune alarma să sune un pic mai târziu pentru că nu va mai fi nevoie să te trezești cu noaptea în cap pentru a pregăti mașina.

Degivrantul JetXpert -35 °C este un lichid care asigură dezghețarea rapidă a suprafețelor din sticlă auto (oglinzi, geamuri laterale, faruri și parbriz) până la -35 °C. Acest degivrant este ambalat în PET de 750 ml cu declanșator și nu trebuie să lipsească în sezonul rece din mașina niciunui șofer. Dacă nu ai timp să mergi la cumpărături, poți comanda degivrantul prin aplicația Vehicool, iar agenții ți-l vor lăsa în mașină după ce au terminat de spălat mașina. Instalează-ți aplicația Vehicool, comandă acum o spălare auto la domiciliu, la birou sau în orice altă locație vrei, adaugă și un degivrant în pachet, totul la un preț de 33 RON și bucură-te de dimineți liniștite chiar și la - 10 °C!