Cum poți proteja cel mai bine caroseria mașinii?

C. Truta - Ianuarie 19, 2022

Caroseria este cel mai expus element al unei mașinii. În timpul mersului suportă impactul cu multe particule care în timp pot afecta vopseaua. Dacă vrei să te bucuri întotdeauna de o mașină cu un aspect exterior impecabil, ar trebui să apelezi la metode de protecție suplimentare. Înainte însă de a vorbi de această protecție extra, vrem să aducem în discuție factorii care pot să afecteze suprafața caroseriei.

Factori dăunători caroseriei mașinii

Vremea este unul dintre cei mai mari inamici ai caroseriei. Razele soarelui, ploaia, umezeala sau grindina provoacă apariția coroziunii dacă caroseria nu are o protecție superioară. Zgârieturile și loviturile sunt și ele problematice pentru orice mașină și trebuie soluționate încă din momentul apariției, chiar dacă la prima vedere par superficiale. Dacă mașina nu este spălată periodic, praful care se acumulează de-a lungul timpului, insectele și excrementele păsărilor care ajung pe caroserie încep să acționeze treptat asupra lacului de protecție și ajung în cele din urmă la vopseaua de bază. Pe caroseria mașinii se mai pot depune tot felul de particule de soluții chimice aduse de vânt în timpul mersului, ulei de mașină, benzină și alte elemente poluate, care afectează caroseria. Nu ai cum să controlezi acești factori, ci poți doar să previi deteriorarea caroseriei printr-o protecție suplimentară.

Cum protejezi cât mai bine caroseria mașinii?

Există 3 lucruri pe care le poți face pentru a proteja caroseria mașinii cât mai mult timp:

  • Spălarea periodică a mașinii
  • Dacă mașina este spălată periodic, praful și restul elementelor degradante nu mai ajung să deterioreze caroseria. Știm că timpul este cel mai mare inamic, tocmai din acest motiv am și lansat Vehicool. Folosește aplicația noastră, fă o programare și unul dintre agenții noștri se va deplasa la tine acasă, la birou sau în orice altă locație pentru a-ți spăla mașina. În acest fel economisești timp și bani și te bucuri mereu de o caroserie impecabilă.

  • Repararea zgârieturilor și a loviturilor la timp
  • Zgârieturile și loviturile nu vor dispărea de la sine. Mergi la un service pentru a soluționa problema încă din momentul în care le observi. Cu cât amâni mai mult această vizită, cu atât reparațiile vor fi mai costisitoare.

  • Ceramic HyperWax
  • Ceramic HyperWax asigură o protecție superioară caroseriei mașinii tale, având un efect de până la 6 luni. Este o soluție ce are la bază nanotehnologia SIO2 (dioxid de siliciu) care sigilează porii vopselei. Această cosmetizare cu ceară protejează caroseria împotriva petelor de apă, a contaminanților și a razelor UV, oferind o strălucire superioară. Prețul unui astfel de pachet este de 259 lei – gândește-te câți bani poți economisi dacă optezi pentru acest pachet de 2 ori pe an și nu mai trebuie să îți faci griji cu deteriorarea caroseriei și cu lucrările de reparație.

    Trebuie să ai grijă de exteriorul mașinii tale, așa cum o faci și cu elementele de la interior. Caroseria îți asigură protecția necesară, iar la rândul tău trebuie să te asiguri că aceasta este protejată corespunzător de factorii de mediu și alți dăunători. Spală mașina periodic, ocupă-te de zgârieturi și lovituri, optează pentru un tratament cu ceară Ceramic HyperWax și uită de griji!