Importanta curatarii tapiteriei auto

Andrei - Ianuarie 14, 2022

In acest articol, vom explica de ce este important sa aveti grija de tapiteria dvs. si cum sa procedati in sensul acesta. Nu exista tapiterie care să nu poată fi curătata in proportie de 99%, exceptand unele pete mai vechi de un an.

De ce este necesara curatarea tapiteriei textile prin procesul de injectie-extractie?

masina autostrada soare

Pentru majoritatea persoanelor care locuiesc in orase aglomerate si petrec zeci de minute, chiar ore intregi la volan in fiecare zi, sunt unele momente cand putem fi neatenti, punem o frana brusc, dam in gropile minunate din asfalt, cand bem sau mancam ceva la volan, noi sau pasagerii in momentul deplasari. Nu este nevoie sa va ingrijorati fiindca avem solutia pentru aceste pete care pot fi inlaturate de noi, cei de la Vehicool. Mai ales in cazul in care locuiti intr-un oras aglomerat, aveti animale de companie sau se fumeaza regulat in masina dvs. deoarece expunerea prelungită la astfel de poluanti vă poate degrada tapiteria (acarieni, pete, praf). De aceea curatarea interiorului masinii este extrem de importanta pentru a mentine un mediu sanatos si o calatorie placuta pentru dvs, familie si prieteni.

Totodata aceasta metoda ofera pe langa eliminarea petelor, prafului, mizeriei acumulate in tapiterie, si inlaturarea mirosurilor neplacute din materialul textil Recomandam ca dupa varsarea lichidelor realizarea procesului sa se faca cat mai repede posibil.

masina autostrada soare

Tipurile de tapiterii folosite pentru scaune/banchete

Nailon

Nailonul este unul dintre cele mai comune tipuri de tapiterie auto, iar curatarea acestuia este destul de simpla. Nailonul este cunoscut pentru durabilitatea si capacitatea sa de a rezista utilizarii intense.

Poliester

Poliesterul este o alta tapiterie populara pentru automobile și este proiectata sa arate ca pielea de caprioara. Această tesătură moale este destul de confortabila, dar este si putin mai greu de curatat.

Vinil

Acest material este de mult timp tapiteria aleasa de cele mai multe ori pentru interiorul masinilor si este, cu siguranta, unul dintre cele mai usor de mentinut aspectul curat al acestora.

Piele naturala

Daca aveti o masina de lux de ultima generatie, tapiteria poate fi din piele naturala in loc de variantele artificiale. Tapiteria din piele necesita o ingrijire speciala si un produs de curatare special conceput pentru acest material natural.

Piele sintetica

Poate arata ca o piele, dar este de fapt un impostor inteligent. Tapiteria din piele artificiala este o alegere populara pentru masinile de lux si este relativ usor de pastrat curata.

Economisește bani pe termen lung

Scaunele si bancheta masinii se murdaresc pierzand din intensitatea culorii si nu arata la fel de atractive cum erau cand masina era noua? Fiind unele dintre cele mai folosite suprafete din masina ta, ele se uzeaza cel mai tare si se pot degrada in timp, motiv pentru care curatarea acestora este atat de importanta! Acest proces poate readuce culoarea si aspectul curat chiar si in cele mai decolorate locuri. Noi le putem reimprospata, astfel incat masina ta sa se simtă din nou ca fiind o masina aproape noua.

masina autostrada soare

Mentineti aspectul curat al interiorului masinii dvs.

Mentinerea aspectului curat al tapiteriei ii va oferi un confort sporit si o estetica placuta interiorului, pastrand culorile strălucitoare si texturile asa cum ar trebui să fie.

Injectie extractie profesionala oriunde va aflati

In situatia in care sunteti prea ocupat sau nu vreti sa pierdeti cateva ore pentru a merge intr-o locatie fixa unde se ofera acest serviciu, Vehicool va vine in ajutor cu acesta metoda profesional de redare a culorilor si reimprospatarea tapiteriei dvs. din materiale textile oriunde va aflati direct din aplicatia noastra.

Etapele procesului de curatare prin metoda injectie extractie

Procesul de curatare prin injectie-extractie a scaunelor dvs. necesita tratamente speciale pentru textura diferitelor tipuri de tapiterie folosita, echipa Vehicool avand pachete speciale si pentru intretinerea tapiteriilor de piele naturala sau ecologica.

Prima etapa in procesul de curatare a tapiteriei textile este indepartarea reziduurilor de pe suprafata materialului cu ajutorul unui aspirator obisnuit, urmand ca toata suprafata sa fie curatata prin procesul de injectie extractie (este necesar sa optati si pentru o curatare interioara).

Urmatorul pas este aplicarea unei solutii destinate acestui tip de curatare care imbina atat indepartarea diverselor pete ( ce functioneaza pe majoritatea tipurilor de pete, chiar si pe cele greu de indepartat) cat si substante care igienizeaza, omoarand aprox. 98% dintre bacterii cu ajutorul unei perii rotative automate pentru a maximiza sansele de inlaturare a petelor prin procesul care urmeaza, acesta fiind cel de injectie-extractie.

Este recomandat intotdeauna dupa curatarea tapiteriei prin procesul de injectie extractie sa fie geamurile foarte putin deschise timp de minim 24 de ore pentru a permite astfel uscarea mai rapida si pentru a nu lasa un miros neplacut in interiorul autovehiculului.

De ce nu se curata plafonul cu apa/injectie-extractie?

Aceasta este o intrebare pe care o primim frecvent, de aceea trebuie sa stiti ce riscuri implica curatarea plafonului.

Materialul care se afla pe plafon este o tesatura care acopera tavanul vehiculului dvs. si este lipit cu un adeziv special. Plafonul masinii ne oferă izolatie fonica si termica, precum si un aspect frumos al interiorului.

Curatarea plafonului masinii cu un detergent neadecvat sau o procedura gresita poate duce la desprinderea materialului si la reparatii prea costisitoare ale acestuia, costul reparatiei al plafonului masinii este destul de scump si, de obicei, va costa între 600 si 2000 de lei, in funcție de tipul de masina pe care il aveti.

Trei tipuri de pachete de curatare prin injectie-extractie :

  • Curatare 1 loc – Acest pachet contine curatarea unui scaun, a unei machete si a unui covoras textil
  • Curatare 5 locuri – Acest pachet contine curatarea tapiteriei textile doar de pe scaunele din fata si bancheta spate
  • Curatare complete – curatam absolut toate suprafetele textile cu exceptia plafonului (tapiterie, fete usi, covorase, mochete, portbagaj)

Lista completa de preturi o puteti regasi aici

Feedback-urile primite si experienta acumulata de catre coolerii nostrii combinata cu un aspirator si solutii de calitate asigura calitatea serviciilor oferite de echipa Vehicool.

Echipamentul folosit

Aspiratorul folosit de catre Vehicool pentru aceasta metode de curatare si igenizare este aspiratorul profesional destinat procesului de injectie extractie Karcher Puzzi. Aspiratorul cu injectie-extractie asigura o curatare blanda, dar in acelasi timp in profunzimea tapiteriei textile si ofera rezultate impresionante, mai ales atunci cand se foloseste impreuna cu un detergent special conceput pentru acest tip de curatare.