Mirosurile neplacute din masina noastra. Cum le indepartam?

Tony - Decembrie 18, 2021
masina autostrada soare

Cu totii ne dorim ca atunci cand intram in masina personala sa ne simtim bine, sa ne simtim intr-un mediu curat si comfortabil atunci cand plecam la drum si bineinteles sa respiram un aer placut si parfumat, care sa ne faca sa ne gandim la o vacanta bine meritata atunci cand mergem la job. Dar ce se intampla atunci cand toate aceste lucruri frumoase dispar atunci cand un miros strain isi face aparitia si ne strica buna dispozitie si placerea de a ne mai conduce propriul autovehicul? Ei bine noi suntem aici alaturi de dumneavoastra si va vom recomanda pe mai departe metodele noastre atunci cand intalniti un astfel de miros si cum il putem indeparta.

masina autostrada soare

In primul rand dorim sa va aducem la cunostinta ca un miros neplacut nu trebuie luat in gluma, deoarece pe langa mirosurile provocate de catre corpurile straine, acestea pot proveni si din punct de vedere mecanic. Mirosuri care ne pot pune viata masinii in pericol dar cu atat mai rau pe a noastra.Acestea pot fi:

Mirosul de sirop

Daca simtiti un miros dulceag, ca de sirop, atunci masina dumneavoastra poate avea scurgeri de antigel. Scurgeri care pot sa fie din cauze banale precum o clema de furtun slabita, o garnitura de termostat uzata, sau din cauze mai complexe precum galeria de admisie crapata. Daca mirosul este acompaniat de unul din martorii “ supraincalzire motor “, “ check engine” sau “ coolant level too low “ opriti imediat masina, deorece motorul va avea de suferit si costurile de repartie sunt imense.Daca acesta este mirosul care va deranjeaza, cu siguranta trebuie sa va faceti programare cat mai curand la un service.

Mirosul de oua stricate

Acest miros de cele mai multe ori poate proveni de la ultima vizita la supermarket, cand ati cumparat oua si ajungand cu ele acasa ati constatat ca s-au spart in portbagaj. Daca totusi nu va aduceti aminte de aceasta intamplare, iar in interiorul masinii voastre miroase a oua stricate, ei bine cel mai sigur poate fi vorba de o problema mecanica. De cele mai multe ori, mirosul apare atunci motorul este pornit si sunt sanse mari ca problema sa fie la catalizator.Catalizatorul nu mai functioneaza la parametrii normali acesta nemaiputand sa transforme hidrogenul sulfurat in dioxid de sulf asa cum ar trebui sau este infundat.Cu toate ca acest miros este destul de neplacut, nu reprezinta si ceva daunator pentru autoturism, putand sa circulati in continuare cu el, dar daca se aprinde si martorul motor, cel mai bine ar fi sa vedeti un mecanic.

Mirosul de benzina

Cand simtiti un miros de benzina, prima data ar trebui sa va dati seama daca este vorba de o problema sau nu. Deseori, daca il simtiti dupa ce alimentati la benzinarie, acesta poate proveni chiar de la mainile dvs.Aerisiti masina si stergeti-va pe maini cu un servetel umed pentru a scapa de miros.Insa, daca nu ati fost la benzinarie, si totusi simtiti acest miros, e posibil ori sa nu aveti capacul de la rezervor pus bine ori, varianta mai putin placuta, sa aveti scurgeri de combustibil. Daca din nefericire este ultima varianta, trebuie neaparat sa rezolvati problema, deoarce se poate ajunge chiar la incendierea involuntara a masinii.

Mirosul de carpeta arsa

Daca intalniti acest miros, cu siguranta vine de la placutele de frana supraincalzite. Supraincalzirea lor se face de cele mai multe ori pe drumuri de munte, unde soferii le abuzeaza, actiune ce duce la uzura lor prematura si posibilitatea defectiunii intregului sistem de franare. Asa cum va recomanda si numeroase semne de ciruclatie intalnite la munte, incercati sa folositi frana de motor in astfel de situatii. Insa daca sunteti pe un drum cu suprafata plata si simtiti in abudenta acest miros este posibil sa aveti frana de mana trasa sau una sau mai multe frane sa fie defecte.

masina autostrada soare

Acum ca v-am prezentat mirosurile care ne pot fi daunatoare, sa trecem la cele care pur si simplu sunt doar deranjante:

Mirosul de mucegai

Acesta apare de cele mai multe ori cand sistemul de ventilatie a fost predispus la umezeala si nu a mai fost folosit de mult timp sau daca sunt prezente alte obiecte sau mancare in locuri greu accesibile cum ar fi sub sau intre scaune.

Mirosul de fum de tigara

Unul dintre cele mai deranjante mirosuri, mai ales pentru nefumatori, apare instant atunci cand se fumeaza in masina, acesta instalandu-se in toate sectoarele textile ale masinii, mai ales in plafon.

Mirosul de fecale

De cele mai multe ori apare atunci cand urcam involuntar in vehicul cu incaltamintea murdara, mirosul predominand la nivelul presurilor.

Mirosul de animal de companie

Oricat de multe ne-am dori, nu putem face ca animalutul nostru de companie sa nu aiba un miros deranjant, mai ales cand este pasager in masina noastra.

Mirosul de sange

Cu totii am carat in portbagajul nostru, cel putin de sarbatori, carne. Insa exista sansa, ca atunci cand facem asta, sa varsam din greseala sange, iar mirosul acestuia sa predomine in masina noastra pentru o perioada lunga de timp.

masina autostrada soare

Toate aceste mirosuri, cat si altele, sunt extrem de dificil de scos si trebuie sa petreceti ore in sir parfumand si frecand locurile afectate. Noi, Vehicool, va sarim in ajutor, ca de fiecare data, si va spunem ca putem sa scapam de ele cat ai zice “cool”. Tot ce trebuie sa faceti este sa comandati serviciul nostru de “ indepartare mirosuri neplacute”,noi, fiind o spalatorie auto la domiciliu, ne deplasam la dumneavoastra, curatam locul de unde provine mirosul, curatam gurile de ventilatie si folosim re-fresherul nostru de la cei de la Meguiar’s care elimina permanent mirosurile la nivel molecular, ajungand in toate partile greu accesibile ale habitaclului si lasand in urma un miros placut, iar in cele din urma parfumam cu un odorizant de masina cu miros de bubble gum sau summer breeze.

Nota: Pentru mirosurile care provin din materiale textile va recomandam si serviciul “ curatare interior textil” pentru rezultate mai bune.

Preturile pentru ambele servicii le puteti accesa facand click aici.